THE BASIC PRINCIPLES OF ISTIRIDYE MANTAR TOHUMU

The Basic Principles Of istiridye mantar tohumu

The Basic Principles Of istiridye mantar tohumu

Blog Article

 Kuzu göbeği tohumları genellikle package halinde ve aşılanmış şekilde satılmaktadır. Kit olarak aldığınızda bir ağaç dibine ya da saksıya ekmek yeterlidir. Tohum olarak ekmek için ise uygun bir toprak gereklidir.

Ancak istiridye mantarı yetiştirme işi tüm tarım ürünlerinde olduğu gibi belirli ortam koşullarının sağlanması durumunda verimli olarak yapılabilir.

Elde edilen besinler sayesinde yemeklerinize lezzet kazandırır. Tek başına kızartma ve ızgara olarak tüketildiği gibi özellikle et yemeklerinde, sotelerde kullanılan lezzetli bir gıfatherır. Hobi olarak yetiştirmenin yanı sıra ticari olarak da yetiştirebilir ve satabilirsiniz. Olgunlaşan mantarları hasada uygun bir şekilde toplayıp organik yemeyi seven 7 dostlarınıza hediye edebilirsiniz. Saklama koşullarına dikkat ederek uzun süre taze muhafaza edebilir ya da toplayıp pişirebilirsiniz. İstiridye mantarı satarken dikkatli olmanızda fayda vardır. Yetiştiriciliği devamlı ve rutin yapmaya başladığınızda oldukça karlı bir iş haline getirebilirsiniz. Müşterilerin çoğu hem yetiştirmenizi hem de bu besini tüketmenizi tavsiye eder. Bu ürünü satın alırken oldukça güvenilir bir yerden aldığınızdan emin olmanız gerekir. Bu sebeple Trendyol'a gönül rahatlığı ile güvenebilirsiniz. Bu eğlenceli ve bir o kadar da zevkli serüvene katılmak isterseniz Trendyol on the web alışveriş avantajlarıyla bu ürünü sipariş edebilir ve satın alabilirsiniz.

Morcheln yada morchella diye de biliniyor, bayern tarafında nisan couldıs aylarında ararlar ama çoğu alman bilmez birde onlar öyle herşeyi yiyen bi millet değil etnik yapılarından dolayı korkarlar paniktirler arayan bildiğim çOkay az alman var, almanyada anca internetten bulursun ama pahalıya, Hollandada satan yerler var araştırman lazım

Başınızı yesin mantarınız bu ne be basit bir konuyu anlaşılmaz hale getirip birde tarif diye anlatmaya utanmıyor musunuz pislik herifler ya adam gibi anlatın ya def olup gidin insanlarla alay etmeyin be

Eğer package üzerinde aksi bir uyarı yapılmadıysa temiz içme suyu ve şeker pekmezini karıştırıp içine tohumları ilave edin ve karışımı bir taşım kaynatıp dinlenmeye bırakın. 1-2 gün dinlendirdikten sonra temiz bir bez gardenımıyla tohumları sudan süzerek ayırın. Elinizde kalan suyu mantarları ekeceğiniz toprağa dökün. Ardından kuzu göbeği mantarı tohumlarını toprağa güzelce serin ve üzerini one santimetre kalınlığını geçmeyecek kadar ince bir toprak ve yaprak tabakasıyla dikkatlice kapatın.

Bu sayede hem bitki yetiştiriciliği yapanlara fikir vermiş olalım hem de bir kuzu göbeği mantarına ulaşmanın aslında nasıl bir süreç olduğunu keşfedelim, değerini daha çok bilelim. Hadi gelin, hiç lafı uzatmadan başlayalım!

Tohumların ekimi: Kuzu göbeği mantarı tohumlarını ekeceğiniz toprağı öncesinde alçı ve odun külü gibi farklı malzemelerle karıştırarak zenginleştirmeniz gerekiyor. Böylece toprağı daha çAlright verim alabileceğiniz bir hale getirmiş oluyorsunuz. Ardından toprağı son bir kez çapalayıp havalandırmanız da önemli. Toprak hazır olduğunda yapmanız gerekense elinizdeki mantar tohumu kitini üzerinde anlatıldığı şekilde ekime hazır hale getirmek.

Mantar miseli ismi verilen mantar tohumlarının kompost içerisine homojen bir şekilde dağıtılması gerekir. website Mantar miseli ile kompostu doğru şekilde ve doğru oranlarda karıştırıldığında verimli sonuçlar elde etmek mümkündür.

Ben tekirdag da bir koyde istiridye mantari yetistiriciligine baslayacagim.tarim ve Hayvancilik bakanligina bu konu icin basvuruda bulundum hibe destegi icin sonucu bekliyorm.

İtalya’dan kurusunu aldım Sanırım bir süre suda kabartmam gerekecek ama ne kadar bekletmem Lazım bilemiyorum Biliyorsanız bilgilendirirmisiniz lütfen Teşekkürler

Mantar kompostu evde kolayca hazırlanabilir; ancak zamandan tasarruf etmek isteyenler hazır kompost alabilir.

Doğada istiridye mantarının gelişimi ormandaki sis sayesinde oluşur. Bu nedenle en yüksek verim yapay sis oluşturarak alınabilir.

Genellikle de kuzugöbeği mantarı; Akdeniz, Karadeniz ve Ege kıyılarında Mart ve May perhapsıs aylarında yetiştirilir. İşte Kuzu göbeği hakkında merak edilen tüm detaylar.

Report this page